Balett ruha

Balett ruha

A balett ruhát külön kategóriákba sorolhatjuk fazonja és anyaga alapján. A kialakításukat minden esetben gondos tervezés előzi meg, hogy kényelmes viseletet biztosítson a táncosnak.

Biztos lehetsz benne, bármilyen fazont is választasz magadnak, legyen az spagetti pántos, csipkés vagy akár keresztpántos, nem fogsz csalódni  a tervezők tökéletesen kivitelezett munkájában.

Balett dressz:

Általában trikó, vagy spagetti pántos darabokról beszélünk. Anyaga jellemzően fürdőruha anyag, de manapság eléggé elterjedt a lélegző anyag, amely kivezeti az izzadságot, és mozgás közben is kényelmes, száraz érzetet biztosít.

Azért a hagyományos pamut-stretch anyagot sem szabad elfelejteni, mert azok, akik az újabb fejlesztésű anyagokra allergiásak, azoknak ez az anyag lehet a megoldás, az ebből az anyagból készült balett dressz viselése ajánlott.

 

Balett ruha:

A balett ruháknak több fajtája van. A hosszú ujjú dresszeket is már így nevezzük, de a dresszre varrt szoknyás ruhát is.

A balett kezes-lábas dressz is ide tartozik, a dresszre húzható csípő kisnadrágok, és a félhosszú vagy bokáig érő stretch-nadrágok is.

Kötött ruhák:

A kötött balett ruhák is egy külön része a balett felszereléseknek. Ezeket jellemzően a hidegebb évszakokban használják, akár bemelegítő jelleggel. A balett kellékek „divatában” ez is egy eszköz lett, hogy az aktuális évről-évre változó balett ruha trendeket a köztudatba ültessék.

Melegítő balett ruházat:

A balett óra előtt és közben a test melegen tartását szolgálják. A balett művészek nagyon figyelnek a testükre, hiszen ez a „munkaeszközük”. Nem engedhetik meg maguknak a véletlen sérüléseket, mert ezek akár több hétre, hónapra vagy akár örökre is keresztbe törhetik a pályájukat.

A balett kellék gyártók erre is figyeltek, és olyan speciális felszereléseket fejlesztettek ki, melyek hasznosan szolgálják ezeket a célokat.

Több féle melegítő balett ruha kellékből lehet választani, akár a test egy területéről beszélünk, akár az egész testről.