Balett szoknya

Balett szoknya

Az első, ami mindenkinek először az eszébe jut a balerina szó hallatán, az a hófehér tüll szoknya vagy a színes, csillogón díszített tütü.

Természetesen, aki igazi balett rajongó, az nem éri be a rövidke muszlinnal.  A klasszikus Giselle című balett előadás leglátványosabb romantikus tüll szoknyája már mindenki számára elérhető.

De választhatunk magunknak egy igazi tütüt, amelybe bújva mi is igazi balerinának érezhetjük magunkat.

 

Pedig a színfalak mögött, a balett táncosok, a balett szoknya legegyszerűbb fajtáját viselik a gyakorlások során. Mást viselnek az előadások, fellépések és a napi próbák alatt.

Ahogy a balett ruhát, úgy a balett szoknyát is több kategóriába sorolhatjuk.

Van rövid, közép és hosszú szoknya, melyek általában muszlin anyagból készülnek.

 

…na de térjünk vissza a hétköznapokba, egy órára a balett terembe. Itt is fontos, hogy kényelmes legyen a viselete, és ne akadályozza a mozgásban a táncost.

Fontos, hogy a balett tanfolyamon a balettmester, folyamatosan tudja ellenőrizni a növendékek mozdulatait, így célszerű olyan hosszú szoknyát felvenni, amiben egyértelműen látszik a térdnek és a bokának a mozgása.

Anyagában ezek a szoknyák pillekönnyűek, így súlyuk nem akadályozza a növendékeket a mozgásban.

 

Léteznek olyan balett dresszek, melyekre már készítéskor rávarrják a szoknyát. Ezek vásárlásánál is érdemes felpróbálni, és ellenőrizni, hogy csípőben megfelelő helyen legyen a szoknya, hiszen nagyon eltérőek lehetnek a testalkatok és törzsmagasságok.

.